Dåpspåmelding
Gravferd
  Utskriftsvennlig side

Gudstjenesten i Den norske kirke

Gudstjenesten er det sentrale i kirkens virksomhet. Hver søndag og helligdag feires det gudstjenester i kirkens 1310 menigheter. En høymesse (søndag formiddag) består av salmer, sanger, bønner, lesninger fra Bibelen og preken. Gudstjenesten er sentrum i det kirkelige liv.

Hver søndag kl. 11.00 feires 1000 gudstjenester i Den norske kirke. Gudstjenester søndag formiddag kalles "høymesser". Gjennomsnittlig deltar i overkant av 100 personer på hver gudstjeneste søndag formiddag. I tillegg kommer en rekke gudstjenester andre ukedager, f.eks. skolegudstjenester.

Til sammen feires ca. 73.000 gudstjenester i løpet av året i Den norske kirke. I tillegg til disse kommer et stort antall gudstjenester i forbindelse med vigsel og gravferd (ca. 55.000). I løpet av et år deltar så godt som hele befolkningen på en eller annen av kirkens gudstjenester, men den faste gudstjenestemenighet i Den norske kirke søndag formiddag utgjør ikke mer enn ca. 3 prosent av befolkningen.

(Kilde: Kirkens informasjonstjeneste)

Den Norske Kirke